8 t/m 12 jaar

Artikel 6 van 28

Expeditie Noordpool

€ 14,50 (inclusief btw)

Verzenden:

Na het afronden van je bestelling ontvang je alle benodigdheden binnen 24 uur in je mailbox, je kunt daarna alles zelf uitprinten. 


Verhaal:

Onderzoeksteam OZ-X-51 onderzoekt een vreemde groene vloeistof die gevonden is onderaan een ijsberg. Tijdens het onderzoek gaat er iets vreselijk mis. Door een ontploffing zijn er giftige stoffen vrijgekomen en de onderzoekers zijn in gevaar. Door een onverklaarbare reden is de deur van het onderzoekscentrum automatisch vergrendeld en het is niet mogelijk te ontsnappen. Er is maar één oplossing en dat is het vinden van tegengif maar de tijd dringt......het team heeft jouw hulp nodig!

Leeftijd en aantal spelers: Deze escape room is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Je speelt het spel met maximaal 6 spelers. Dit is van ons uit slechts een advies om alle kinderen betrokken te houden bij het spel. Ben je met meer spelers speel dan het spel in 2 teams. 


Hoe gaat het in zijn werk?

De kinderen moeten uit 6 kamers ontsnappen door naar aanwijzingen te zoeken en raadsels op te lossen. In iedere kamer vinden ze een cijfer dat deel uit maakt van een code. De code geeft toegang tot het tegengif. De kinderen kunnen het onderzoekscentrum veilig verlaten als ze het tegengif vinden én innemen. Kortom een spannend ontsnappingsspel waarmee je alle kanten op kunt. Het oplossen van de raadsels zelf is al spannend genoeg maar met leuke decoraties kun je het nog spannender maken.

Je kunt voor dit spel 6 verschillende kamers gebruiken maar het spel kan ook gespeeld worden door alleen 2 kamers (bij het spelen van het spel in één team) of 4 kamers (bij het spelen van het spel in twee teams) te gebruiken en gedurende het spel de ene kamer voor te bereiden terwijl de kinderen in de andere kamer het raadsel oplossen. In het draaiboek staat duidelijk beschreven hoe je dit kunt doen. Je kunt voor dit spel gebruik maken van alle kamers in je huis. Denk hierbij aan de woonkamer, keuken, hal, kelder, slaapkamer enz. maar ook de tuin/balkon en schuur zijn geschikt.

Duur ontsnappingsspel:

Het is moeilijk aan te geven hoe lang de kinderen doen over het oplossen van de raadsels. Eén en ander hangt af van de leeftijd, de grootte van de groep en verstopplekken.  Je kunt ervan uitgaan dat de kinderen gimiddeld 10 minuten per kamer nodig hebben.

Begeleiding:

Om alles in goede banen te leiden raden wij je aan met minimaal 1 begeleider (per groepje) te zijn. 

Voorbereidingstijd:

Alle onderdelen voor dit escape spel kun je zelf uitprinten. Buiten het klaarmaken van de kamers op de dag zelf verwachten wij dat je niet meer dan 3 uur voorbereidingstijd nodig hebt. Wij raden je aan het draaiboek aandachtig te lezen, hierin staan alle voorbereidingen en uitleg per kamer duidelijk beschreven.


Inhoud:

  • Een duidelijk draaiboek met uitleg per kamer
  • Uitnodigingen
  • Alle benodigdheden voor de escape room

Hier moet je zelf voor zorgen:

  • Een kleurenprinter
  • Aantal pennen of potloden, plakband, schaar
  • Rood schrijvende pen of stift
  • Een  (weck)pot, doosje of kistje om het slotje aan te bevestigen
  • Een traktatie
  • Optioneel: 3 cijferig bagageslotje

 

© 2018 - 2024 Speurfactory | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel