7 t/m 13 jaar

Artikel 3 van 28

Vakantiebundel: Familie vakantiespel + Escape room

€ 28,00 € 19,60 (inclusief btw)

Verzenden:

Na het afronden van je bestelling ontvang je alle benodigdheden binnen 24 uur in je mailbox, je kunt daarna alles zelf uitprinten. 


Deze vakantiebundel bestaat uit 2 spellen:

 • Familie vakantiespel 'De sabotage op het vakantiepark' voor 8-13 jaar.
 • Escape room 'Het grote avontuur' voor 7-10 jaar.

Beide spellen spelen zich af op vakantiepark 'Het grote avontuur' en hebben een doorlopende verhaallijn. Je kunt als eerste de escape room spelen, gevolgd door het vakantiespel. Echter is dit niet noodzakelijk, de spellen kunnen ook heel goed afzonderlijk van elkaar gespeeld worden. 


1. Familie vakantiespel 'De sabotage op het vakantiepark'

Verhaal:

HELP!!......er heeft een saboteur toegeslagen op vakantiepark 'Het grote avontuur'. Directeur Arnold van Tuur heeft de hulp ingeroepen van rechercheur Beentjer maar het onderzoek duurt veel te lang. Als de dader niet snel gevonden wordt moet het vakantiepark sluiten. De directeur heeft jullie hulp nodig!!! Jullie gaan op onderzoek uit om alle belangrijke informatie te vinden over de sabotage in het zwembad, de snackbar en de bowlingbaan op het vakantiepark. Met deze informatie én verschillende getuigenverklaringen moet het jullie lukken de saboteur te ontmaskeren!

Leeftijd en aantal spelers:

De puzzels in dit spel zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Het spel kan al gespeeld worden met 1 speler. Wij adviseren je dit spel met maximaal 3 spelers te spelen, dit is van ons uit slechts een advies zodat alle kinderen actief betrokken blijven in het spel. Zijn jullie met meer spelers kun je ervoor kiezen de groep op te delen in kleinere groepjes. Print dan voor iedere groep het spelmateriaal uit en maak meerdere sets.

Hoe gaat het spel in zijn werk:

Het doel van dit spel is het ontmaskeren van de saboteur die op verschillende plekken op het vakantiepark heeft toegeslagen. De spelers ontvangen 4 enveloppen met aanwijzingen voor het onderzoek. Tijdens het spel, gebaseerd op escape room puzzels, gaan de spelers codes kraken, puzzels oplossen en informatie verzamelen om uiteindelijk de juiste dader aan te wijzen.

Dit spel bestaat uit 4 delen, je verdeelt het spel zelf in 4 spelmomenten. Per spelmoment ontvangen de spelers een envelop. Je kunt de spelmomenten naar eigen inzicht inplannen, zo blijft het voor de spelers een verrassing wanneer het spel verdergaat.

Waar wordt het spel gespeeld:

Je kunt het spel thuis spelen maar bijv. ook op de camping of in jullie vakantiehuisje. Maken jullie een (lange) reis met de auto, boot of trein, dan kun je bijvoorbeeld één of meerdere delen onderweg spelen. De andere delen kunnen jullie dan spelen tijdens de vakantie, bijvoorbeeld op een avond of regenachtige middag. 

Duur spel:

De speeltijd varieert per envelop. Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep verwachten we dat de spelers voor envelop 1 t/m 3 ongeveer 40 tot 60 minuten speeltijd nodig hebben per envelop. Voor envelop 4 hebben de spelers 15 tot 25 minuten speeltijd nodig.

Begeleiding:

Het spel wordt gespeeld met een spelleider. Er zit een opbouwende moeilijkheidsgraad in de enveloppen waardoor de spelers mogelijk hier en daar de hulp nodig hebben van een volwassen speler of begeleider. Daarom is het spel ideaal om met het hele gezin te spelen.

Voorbereidingstijd:

Het spelmateriaal voor dit spel kun je zelf uitprinten en uitknippen. We verwachten dat je niet meer dan 1.5 uur voorbereidingstijd nodig hebt.


Inhoud:

 • Een duidelijk draaiboek
 • Alle benodigdheden voor het spel

Hier moet je zelf voor zorgen:

 • Kleurenprinter
 • Schaar, aantal stiften of pennen
 • Plakband of lijm
 • 4x standaard envelop (C6)
 • 4x een grotere envelop waar formaat A5 inpast (C5), je kunt de enveloppen evt. ook zelf maken van papier/karton.
 • Telefoon of tablet met wifi, 4G of 5G om QR code te scannen (Je kunt het spel ook spelen zonder de QR code te gebruiken).

2. Escape room 'Het grote avontuur'

Verhaal: 

Jullie zijn op vakantie op vakantiepark 'Het grote avontuur'. Het vakantiepark wordt al een tijdje gesaboteerd en de directeur van het park ontvangt dreigbrieven. Hij is gevlucht en om jullie veilig te houden heeft hij jullie opgesloten in jullie vakantiehuisje maar O NEE.......nu is de saboteur onderweg naar jullie huisje! Er zit maar één ding op en dat is ontsnappen. Gaat het jullie lukken de zeven cijfers van het codeslot te vinden dat aan de deur hangt?

Hoe gaat het in zijn werk:

Om te kunnen ontsnappen gaan de spelers in deze escape room op zoek naar de 7 cijfers van het codeslot dat aan de deur hangt. Dit doen ze door 7 puzzels op te lossen. Iedere puzzel geeft één cijfer van de code.

De ruimte waar de escape room wordt gespeeld:

Je kunt ervoor kiezen verschillende kamers in je huis te gebruiken en in iedere kamer één of meerdere puzzels te plaatsen of je kiest ervoor één kamer te gebruiken. Het beste is dan een grote ruimte te kiezen(zoals de woonkamer of grotere slaapkamer), waar de spelers goed kunnen bewegen en meerdere verstopplekken zijn.

Leeftijd en aantal spelers:

Dit spel is geschikt voor kinderen van 7 t/m 10 jaar, de moeilijkheidsgraad kun je zelf aanpassen.  Je speelt het spel met 1-4 spelers. Dit is van ons uit slechts een advies zodat alle kinderen betrokken blijven in het spel. Wil je het spel spelen met meer spelers deel dan de groep op in kleinere groepjes, speel het spel na elkaar of maak meerdere gelijkwaardige escape rooms. Maak er eventueel een leuke battle van; kijk welke groep als eerste kan ontsnappen. 

Duur spel:

Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep hebben de spelers ongeveer 45 tot 60 minuten nodig om te ontsnappen uit het vakantiehuisje.

Begeleiding:

We raden je aan het spel te spelen met één begeleider (per groepje). De begeleider kan de spelers een hint geven als ze niet verder komen in het spel.

Voorbereidingstijd:

Het spelmateriaal voor deze escape room kun je zelf uitprinten en uitknippen. We verwachten dat je niet meer dan 1.5 uur voorbereidingstijd nodig hebt. 

Inhoud:

 • Een duidelijk draaiboek
 • Uitnodigingen
 • Alle benodigdheden voor de escape room

Hier moet je zelf voor zorgen:

 • Kleurenprinter
 • Schaar en lijm
 • Stift of pen
 • Timer of eierwekker

 

© 2018 - 2024 Speurfactory | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel