8 t/m 12 jaar

Vorige Artikel 5 van 24 Volgende

De Gruwelfabriek

€ 15,50

De Gruwelfabriek is eeuwenlang in handen geweest van de familie Gruwel, en nee.....dit is geen bijnaam! In de fabriek werden de meest angstaanjagende en monsterlijke zombies gemaakt. Inmiddels staat de fabriek al meer dan 100 jaar leeg en is het verboden in de fabriek te komen. Er gaan namelijk geruchten dat de laatste directeur - Hendrick Gruwel -  mensen opsloot in de fabriek. Ontsnappen was alleen mogelijk als ze de sleutel van de fabriek wisten te bemachtigen. Wat doe jij als je een uitnodiging krijgt om naar de Gruwelfabriek te komen?

Leeftijd: Deze escape room is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

 Na bestelling binnen 24 uur in je mailbox, je print alles zelf uit.


Hoe gaat het in zijn werk?

Volgens het verhaal gaan de kinderen op zoek naar de sleutel van de Gruwelfabriek die achter slot en grendel ligt. Om de sleutel te bemachtigen moeten ze de 3-cijferige code van het slot vinden. Het spel speelt zich af in 5 kamers van de fabriek waar de kinderen door het oplossen van raadsels en puzzels de cijfers van deze code vinden. De kinderen kunnen de Gruwelfabriek alleen verlaten als ze de sleutel in handen hebben.

Kortom een spannend ontsnappingsspel waarmee je alle kanten op kunt. Het oplossen van de raadsels zelf is al spannend genoeg maar met leuke decoraties kun je het nog spannender maken. Je kunt voor dit spel 5 verschillende kamers gebruiken maar het spel kan ook gespeeld worden door alleen 1 of 2 kamers te gebruiken en gedurende het spel de ene kamer voor te bereiden terwijl de kinderen in de andere kamer het raadsel oplossen. In het draaiboek staat duidelijk beschreven hoe je dit kunt doen. Je kunt voor dit spel gebruik maken van alle kamers in je huis. Denk hierbij aan de woonkamer, keuken, hal, kelder, slaapkamer enz. maar ook de tuin/balkon en schuur zijn geschikt.


Voor hoeveel kinderen is dit ontsnappingsspel?

Bij dit spel moet goed nagedacht en samengewerkt worden en om alle kinderen betrokken te houden raden wij je aan de groep niet groter te maken dan 8 personen.

Duur ontsnappingsspel:

Het is moeilijk aan te geven hoe lang de kinderen doen over het oplossen van de raadsels. Eén en ander hangt af van de leeftijd, de grootte van de groep en de verstopplekken. Je kunt ervan uitgaan dat de kinderen maximaal 15 tot 20 minuten per kamer nodig hebben.

Begeleiding:

Om alles in goede banen te leiden raden wij je aan met minimaal 2 spelleiders te zijn. Er is ook nog een kleine rol weggelegd voor een persoon die de telefoon opneemt.

Voorbereidingstijd:

Alle onderdelen voor dit escape spel kun je zelf uitprinten. Buiten het klaarmaken van de kamers op de dag zelf verwachten wij dat je niet meer dan 3 uur voorbereidingstijd nodig hebt. Wij raden je aan het draaiboek en de uitleg per kamer aandachtig te lezen, hierin staan alle voorbereidingen duidelijk beschreven.


Inhoud:

 • Een duidelijk draaiboek met uitleg per kamer
 • Uitnodigingen
 • Alle benodigdheden voor de escape room

Hier moet je zelf voor zorgen:

 • kleurenprinter
 • aantal pennen of potloden, schaar, hobbymesje, plakband
 • 3 kleine potjes of doosjes
 • Een  (weck)pot, doosje of kistje om het slotje aan te bevestigen
 • traktatie 
 • sleutel
 • 1 splitpen ( bijv. te koop bij Bruna of boekhandel)
 • Optioneel: een 3 cijferig bagageslotje

Verzenden:

Na het afronden ontvang je de bestelling binnen 24 uur in je mailbox. Check bij het invullen van je gegevens dat je e-mail adres juist is vermeld.

© 2018 - 2023 Speurfactory | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel